Hej!
Chcecie łatwy przepis na zupę o smaku, jakiego do tej pory nie znaliście? A proszę bardzo!
Musztardowo-serowa zupa krem
Zupa musztardowo-serowa jest dla miłośników aromatu niemytych nóg, dlatego zawsze chciałem taką zupę zrobić. Jednak nie bardzo wiedziałem czego się spodziewać, jak się do tego zabrać – nie myć nóg i zamoczyć w bulionie? Ugotować w bulionie moje skarpeciochy? Metodą prób i błędów doszedłem do tej formy, w pełni satysfakcjonującej. Świetne smaki, inne od wszystkiego co do tej pory miałem okazję jeść, kremowa konsystencja, wspaniały, bogaty aromat… Damm good cup of soup.
Potrzebujemy:
– bulion,
– cytrynę
– musztardę,
– pieprz,
– opakowanie śmietankowego serka hohland (200 gramów),
– sól.
Ale procedura gotowania tej zupy jest niezwykle prosta, wymaga od nas niestety, aby tego samego dnia ugotować bulion, chyba, że ktoś ma gotowy, taki z warzywami w środku itp. Z ugotowanego bulionu wyjmujemy kurczaka.
Wrzucamy do środka całe opakowanie serka.
I wszystko miksujemy. Zupa nabierze łososiowego koloru od marchewki i jedwabistej faktury od serka.
Teraz dodajemy sok z połowy cytryny oraz 6 łyżek ulubionej musztardy – polecam Dijon lub angielską, ale dowolność w tym temacie jest pełna. Ja do podkreślenia pikanterii wlałem kilka kropel sosu piri-piri. Wszystko dokładnie mieszamy i włala!!!
Smacznego!!!