O mnie i o blogu

Skoro zaglądasz tutaj, to prawdopodobnie szukasz odpowiedzi na pytania, które sam sobie zadaję.

Kim jestem?
Pasjonatem gotowania. Od jakiegoś czasu eksperymentuję w kuchni, gotuję, poznaję nowe smaki i zachwycam się aromatami. Jak dziecko cieszę się, gdy kupię sobie nowy garnek albo kiedy potrawa, która jeszcze niedawno była zaledwie sugestią, kończy w brzuchach uradowanych domowników. Nie posiadam żadnych osiągnięć. Posiadam pasję…

Dlaczego żywioły?
Kiedy gotuję, oprócz chaosu i bałaganu, tworzę dania w zgodzie z moją wewnętrzną zasadą: jedno danie – cztery smaki. Trzymając się tej koncepcji doszedłem do wniosku, że przyporządkowanie dań i smaków do konkretnych żywiołów jest bardzo intuicyjne, czasami wręcz oczywiste.

Na blogu znajdziesz przepisy, podpowiedzi, opisy. Teksty bardziej lub mniej związane z tematyką jedzenia, jedzeniem inspirowane i do jedzenia inspirujące. Zapraszam i życzę smacznej lektury.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s