Skoro zaglądasz tutaj, to prawdopodobnie szukasz odpowiedzi na pytania, które sam sobie zadaję.
Kim jestem?
Pasjonatem gotowania. Od jakiegoś czasu eksperymentuję w kuchni, gotuję, poznaję nowe smaki i zachwycam się aromatami. Jak dziecko cieszę się, gdy kupię sobie nowy garnek albo kiedy potrawa, która jeszcze niedawno była zaledwie sugestią, kończy w brzuchach uradowanych domowników. Nie posiadam żadnych osiągnięć. Posiadam pasję…
Dlaczego żywioły?
Kiedy gotuję, oprócz chaosu i bałaganu, tworzę dania w zgodzie z moją wewnętrzną zasadą: jedno danie – cztery smaki. Trzymając się tej koncepcji doszedłem do wniosku, że przyporządkowanie dań i smaków do konkretnych żywiołów jest bardzo intuicyjne, czasami wręcz oczywiste.
Na blogu znajdziesz przepisy, podpowiedzi, opisy. Teksty bardziej lub mniej związane z tematyką jedzenia, jedzeniem inspirowane i do jedzenia inspirujące. Zapraszam i życzę smacznej lektury.